14.12.2017 - Новости

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark posjetio FPE


"EU ne smatra da ima rješenje za sve probleme. Tu smo da čujemo obične ljude, u ovom slučaju mlade kod kojih vidim puno entuzijazma i niko od njih do sada nije rekao da ne želi da vidi BiH u EU", rekao je Vigemark uoči Info-dana na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini kojim je započela kampanja "Upalimo svjetlo za mladost u BiH".


On je najavio da će o evropskim integracijama razgovarati sa studentima svih javnih univerziteta u BiH kako bi saznali njihovo viđenje stanja u BiH i perspektiva.

"Impresioniran sam i inspirisan mladim ljudima kod kojih se osjeti entuzijazam i oni su daleko od pasivnog", ocijenio je Vigemark. Prema njegovim riječima, u dosadašnjih sedam susreta sa studentima najčešće pitanje je bilo da li ih visoko obrazovanje u BiH na odgovarajući način priprema za prave poslove na tržištu rada.

"Bilo je i dosta teških i škakljivih pitanja, kao što su me studenti na Palama pitali o povezanosti između EU i NATO, a ja sam objašnjavao da su to odvojene stvari", dodao je Vigemark.

On je rekao da ovaj i slični projekti jačaju podršku EU u BiH. "Naš cilj je da sa svima razgovaramo, čak i sa onima koji su sumnjičavi, skeptični i nisu toliko ubijeđeni u ovu ideju", poručio je šef Delegacije EU u BiH.

Ambasador Slovenije u BiH Zorica Bukinac rekla je novinarima da je ovaj projekat veoma važan za mlade koji će iz njega učiti o EU, ali će i Unija pružiti priliku da sazna kako oni vide EU i šta treba popraviti da bi se poboljšao obim, razumljivost i dostupnost informacija o EU.

Profesor na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini Vesna Petrović rekla je novinarima da oni već treću godinu učestvuju u ovom projektu EU, a jednom su bili najbolji i gostovali u Briselu u posjeti institucijama EU. "Naši studenti imaju dovoljno znanja, vještina i iskustva o EU i evropskoj ekonomiji da se i ove godine pokažu u najboljem svjetlu među 14 fakulteta u BiH", ocijenila je Petrovićeva.

Ona je podsjetila da je prve godine projekat bio debatni, prošle godine su osmislili medijsku kampanju "Znanje i pamet pokloni svojoj zemlji" i nagrađeni su za najbolji logo te kampanje, a ove godine je isti koncept pravljenja medijske kampanje i promovisanja reformske agende EU.

"Imamo sposobne mlade ljude kojima nedostaje malo samopouzdanja i proaktivnosti i treba da osnažimo studente i sve mlade da više učestvuju i društveno ekonomskim procesima i da se izbore za svoje mjesto u BiH", zaključila je Petrovićeva.

Student Marko Krajišnik rekao je novinarima da je kroz učešće u ovim projektima stekao značajno iskustvo, dosta naučio o reformskoj agendi i stekao nove prijatelje, a njegova poruka mladima je da ostanu u svojoj zemlji i da se znanjem i trudom izbore za bolju budućnost.

Student Miljan Mađun je kao najveći problem mladih u BiH izdvojio nezaposlenost.

U nastavku posjete Bijeljini šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark sastaće se sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i predsjednikom Skupštine grada Slavišom Markovićem, te posjetiti prvu Kancelariju za nacionalne manjine u BiH koja radi u Bijeljini.



Резултати: Предузетништво

Трећа година - 16.04.2024

Усмени испит: Енглеки језик 1

Прва година - 04.04.2024

Усмени испит: Енглеки језик 2

Друга година - 04.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 24.02.2024

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 21.02.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 12.02.2024

Резултати: Предузетништво

Трећа година - 16.04.2024

Први колоквијум: Осигурање

Трећа година - 02.04.2024

Rezultati ispita: Međunarodna trgovina

Трећа година - 20.02.2024

Распоред вјежби: Мастер студиј

Мастер студиј - 28.02.2024

СПИСАК ТЕМА ЗА МАСТЕР РАДОВЕ

Мастер студиј - 28.02.2024

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 09.02.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 18.10.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 19.02.2024

Распоред вјежби: Зимски семестар (мастер)

Распореди предавања - 03.11.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 22.09.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 112  > >>

Све новости