ТРЕЋИ УПИСНИ РОК ЗА УПИС НА ПРВУ ГОДИНУ ПРВОГ ЦИКЛУСА СТУДИЈА

Факултет пословне економије Бијељина, као организациона јединица Универзитета у Источном Сарајеву организује трећи уписни рок за упис студената на прву годину првог циклуса студија.

Пријављивање кандидата почиње 18.09.2017. године, а завршава се 22.09.2017. године.
Полагање пријемног испита обавиће се 25.09.2017. године са почетком у 09,00 часова.
Објављивање резултата конкурса је 26.09.2017. године.
Упис примљених кандидата траје од 27.09.2017. године до 29.09.2017. године.


Накнада за техничке услуге и директне материјалне трошкове у вези са полагањем пријемног испита износи 60,00 КМ.

Приликом пријаве за упис у прву годину првог циклуса студија, кандидати су дужни приложити сљедећа документа:
(1) Извод из матичне књиге рођених;
(2) Увјерење о држављанству које није старије од 6 мјесеци;
(3) Оригинална свједочанства о завршеним разредима средњег образовања и оригиналну диплому о положеном матурском, односно завршном испиту;
(4) Доказ о уплати накнаде за полагање пријемног испита (60,00 КМ).

Инструкцију за плаћање кандидати ће добити у благајни Факултета.

ПОСТИГНУТИ ИЗУЗЕТНИ РЕЗУЛТАТИ У ПРВОМ УПИСНОМ РОКУ

Након првог уписног рока остала су свега четири слободна мјеста за упис на прву годину првог циклуса студија на Факултету пословне економије у Бијељини. Увођење студентске праксе, многобројне промотивне активности које су претходиле упису, организовање мотивационих предавања, разноврсне наставне и ваннаставне активности наших студената, допринјеле су повећању заинтересованости за упис на Факултет пословне економије у Бијељини. Након успјешно спроведеног првог уписног рока, тражено је и добијено повећање уписне квоте за још двадесет мјеста, те након другог уписног рока број слободних мјеста износи 17.

Виише од 100 студената одрадило је студентску праксу у до сада организована три круга праксе у некој од јавних установа, државних или приватних предузећа, компанија, банака, осигуравајућих друштава и других носилаца праксе са подручја града Бијељине, Зворника, Власенице, Милића, Угљевика, а и шире, са којима Факултет има склопљен споразум о пословно техничкој сарадњи, као што су: Електро Бијељина, Фонд ПИО РС, Пореска управа РС, Рудник и термоелектрана Угљевик, Sport vision, Адвокатска канцеларија „Стевановић“, Нова банка, Дунав осигурање, Дрина осиграње, Аса Осигурање, Спектар дринк, и слично.Студентска пракса је омогућила нашим студентима да стечена знања обогате и употпуне праксом, а повећала је могућност и запослења због изузетно траженог профила занимања на тржишту рада који наши студенти стичу завршетком неког од три смјера на нашем Факултету, (Финансије, банкарство и осигурање, Спољна трговина, порези и царине и Пословна информатика), а посебно када је ријеч о смјеру Пословна информатика.

Факултет у наредном периоду наставља са закључивањем споразума и са проширењем спектра могућности за успјешније, модерније и занимљивије студирање и запослење наших студената.

Меморандуми о разумјевању ће бити закључени и са економским факултетима из Бања Луке, Београда, Суботице, Новог Сада, као и са Економским Универзитетом у Братислави, што ће омогућити и размјену студената, сарадњу по питању побољшања квалитета студирања, посебно када је ријеч о организовању докторских студија, проходност студената по студијским програмима и циклусима студија, и слично.

Изузетним су се показала и мотивациона предавања којима су успјешни привредници, представници реалног сектора, стручњаци из праксе своја знања и искуства пренјели нашим студентима подстичући их на развој креативних идеја и реализацију истих.


Факултет студентима пружа могућност учешћа на научном скупу ЕКОНБИЗ који се сваке године одржава на Факултету, похађање курса рачунара у организацији Микротик компаније, бесплатног курса њемачког језика, учешће у изради пројеката и бизнис планова, и слично.

ПОЗИВАМО ВАС ДА НАМ СЕ ПРИДРУЖИТЕ, ДА ЗАЈЕДНО НАПРЕДУЈЕМО И ПОСТИЖЕМО ЈОШ БОЉЕ РЕЗУЛТАТЕ! ЧЕКАМО ВАС!

ВАШ ФПЕ

Резултати испита: Банкарство

Трећа година - 13.09.2017

Резултати испита: Међународна трговина

Трећа година - 07.09.2017

ВАЖНО

Овјера семестра - Мастер студиј

Мастер студиј - 21.06.2017

ВАЖНО

Обавјештење: Анализа осигурања

Мастер студиј - 12.06.2017

Обавјештење: Распоред предавања

Мастер студиј - 17.05.2017

ВАЖНО

Измијењен распоред предавања: Банкарство

Распореди предавања - 28.04.2017

Измијењен распоред предавања: Банкарство

Распореди предавања - 18.04.2017

Надокнада наставе: Економска географија

Распореди предавања - 07.03.2017

ВАЖНО

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ - РАСПОРЕД ПРЕДАВАЊА

Распореди предавања - 21.02.2017

ВАЖНО

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 30.09.2016

Огласна табла

Новости

Све новости